Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Rondreis Shkoder, Theth, Tirana, Berat, Sarande, Gjirokaster in kleine 4x4 (15 d)

Rondreis Shkoder, Theth, Tirana, Berat, Sarande, Gjirokaster in kleine 4x4 (15 d)

v.a. € 895.00
Prijs inclusief accommodatie en huurauto

Klantervaringen

Alles was tot in de puntjes geregeld

Met bemiddeling door de medewerkers van Albanie Reizen en partner in Albanië heb ik een fantastische reis gemaakt door dit mooie en nog onbedorven land.
Veilig, zeer vriendelijke mensen en met Engels en Frans kun je je uitstekend redden.Van het noorden met de meren en bergen (Shkoder en Theth) via Tirana naar het zuiden met de mooie steden Gjiroklaster, Sarande en Berat.
De auto (4whl drive), de hotels en de service waren uitstekend, de contacten goed en ook alleen heb ik me geen moment onveilig gevoeld; dagelijks was er kort contact met de medewerkers ter plekke.

Ik kan iedereen aanbevelen om via dit reisbureau te boeken; alles was tot in de puntjes geregeld tot aan de instelling van de TomTom toe, zodat de hotels en belangrijke sites snel en goed waren te vinden.

Maatwerk is ook geen enkel probleem.

Als ik nogmaals naar de zuidelijk Balkan ga, dan zeker met deze organisatie!

4x4 selfdrive

fam. Kiewiet uit Groningen over Rondreis Shkoder, Theth, Tirana, Berat, Sarande, Gjirokaster in kleine 4x4 (15 d) reisperiode: augustus 2019

Wij hebben in augustus een 4x4 selfdrive autoreis gemaakt door Albanië. Een prachtig land, vriendelijke mensen. Zowel bij aankomst als tijdens onze reis zijn we ter plaatse prima geholpen door de contactpersoon van Albanië reizen. Zowel de reisorganisatie als het land zeker een aanrader.

rondreis met privé chauffeur door Albanie was een groot succes

Anoniem uit Nederland over Rondreis Shkoder, Theth, Tirana, Berat, Sarande, Gjirokaster in kleine 4x4 (15 d) reisperiode: april en mei 2019

Wij hebben een rondreis door Albanië gemaakt, geboekt bij Novi travel (Albanie Reizen) in Castricum. Onze rondreis met privé chauffeur door Albanie was een groot succes.

Deze bestemming is voor velen onbekend, zeker de mooie bezienswaardigheden, schitterende natuur en hele aardige mensen. Vrienden en kennissen vroegen zich af wat wij nu in Albanië gingen doen en of het wel veilig was.

Wij hebben een heel veilig gevoel gehad in Albanië. De rondreis begon in Tirana, vervolgens Berat, Gjirokaster, Himare en eindigend in Tirana. Ook hebben we meerdere lokale gidsen gehad, alles was perfect geregeld . Ook het programma was heel goed en duidelijk. Onze chauffeur Migerd was heel aangenaam en reed bijzonder goed. Hoogtepunt was het koken bij mensen op het platteland. Zij maakten alles zelf van boter tot raki.

Je kreeg bij de Albaniërs een heel warm gevoel, kortom een reis die wij iedereen kunnen adviseren.

Albanië is een prachtig land om vakantie te vieren!

Wij hebben genoten van onze rondreis in Albanië. Wat een prachtig land! Ongerepte natuur en zeer vriendelijke mensen.

Alles was prima geregeld en voor vragen konden we altijd terecht bij Gerry, hij verzorgde de eerste dag ook een mooie stadswandeling en heerlijke lunch in Tirana. De tweede dag bracht hij ons de Dasia Duster met voorgeprogrammeerd gps (wat een luxe) en we kregen een telefoon waarmee we contact konden houden. Gerry reageerde zeer snel op onze sms’jes, prima geregeld dus.

De accommodaties waren allemaal goed, schoon en op mooie locaties. Leuke afwisseling tussen appartement, hotel en guesthouse., waarvan die in Berat en Gjirokaster er bovenuit staken qua sfeer en ontbijt.

Sarande vonden wij een erg drukke stad met weinig parkeermogelijkheden. Het is wel een gezellige sfeer s’avonds op de boulevard. Maar wellicht zijn er kustplaatsen die rustiger zijn. Wij gingen naar stranden buiten de stad.

Hoogtepunten van onze reis: Eigenlijk teveel om op te noemen, maar Teth staat bovenaan. Wat een rust en schoonheid, al was de weg ernaar toe een uitdaging.

Kortom: Albanië is een prachtig land om vakantie te vieren!

Frank en Petra

nooit het gevoel gehad dat je niet veilig bent in Albanië

De natuur in Valbone en Theth is zeer mooi, en de weg naar Theth is een belevenis op zich, maar wel goed te doen met de 4x4 Dacia Duster, de ferry van Koman naar Fierze was ook mooi, wij hebben de weg terug genomen naar Shkodër, ook dit was een heel mooi, en zeker een aanrader.
De mensen zijn ook zeer vriendelijk. Durrës is weer een hele andere wereld, de contrasten tussen arm en rijk zijn hier goed zichtbaar, je ziet hier zwervers en bedelaars maar hier heb je geen last van. Het is een leuke plaats om een dag of 2 te verblijven.

Het is moeilijk om het leukste te noemen, maar de wandeling naar de blue eye in Theth was erg mooi, en natuurlijk de afdaling met de auto naar Theth en later op de terug weg de klim was een hele bijzondere beleving. Ook de ferry naar Valbone was een mooie ervaring, deze kan je alleen beter van te voren boeken, misschien kunnen jullie dat ook regelen voor de reizigers. De terug weg hebben we met de auto gedaan dit is een lange reis maar ook zeker de moeite waard. Verder zijn we vanuit Berat naar de Osumi canyon geweest deze is heel mooi, en we zijn naar de Bogove waterval geweest dit is ook mooi en een leuke wandeling ernaar toe.
Vanuit Dhermi zijn we naar Gjirokastër geweest, dit is ook een mooie stad met een kasteel waarin een museum is met wapens die in de oorlogen zijn gebruikt, ook zijn we daar in de buurt naar een blue eye geweest, hier komt helder bronwater uit een diep gat uit de grond, dit is een mooie plek in de natuur.
Ook zijn we in bunkart 1 in Tirana geweest, dit is een indrukwekkende bunker met 5 verdiepingen, waarin de geschiedenis van Albanië in de oorlogen die ze hebben meegemaakt wordt verteld. We zijn met de kabelbaan naar Mount Dajti geweest, helaas was het net slecht weer maar anders hebt je hier een mooi uitzicht over Tirana, en je kan er lekker wandelen.
We hebben nog wel meer gezien en gedaan, wij vinden Albanië een heel mooi gastvrij land, wij hebben ook nooit het gevoel gehad dat je niet veilig bent in Albanië.
Verder hebben jullie goede en mooie hotels voor ons uitgezocht, maar die in Berat vonden wij het leukst, we hadden hier leuk contact met personeel en de eigenaren en het ligt op een unieke lokatie.
De auto beviel goed, zeker omdat er een achteruitrij camera in zat, dit was wel handig in de smalle straatjes en bergweggetjes, maar toch hadden wij liever een echte jeep gehad, omdat we soms op paadjes kwamen die met de Dacia niet te doen waren.

Veel wilde dieren hebben we niet gezien, een paar kleine zoals een schildpad een uil en een kleine slange en een adelaar.
De introductie met de auto ging goed, het is prettig dat er gelijk iemand klaar staat op het vliegveld en je de sleutel overhandigd.
En het was fijn dat Jimmy direct op de lucht haven de ferry voor ons heeft gereserveerd voor 2 dagen later.
De laatste avond heeft Jimmy de auto alvast opgehaald bij het hotel in Tirana, en ons de volgende ochtend om half 7 in de ochtend weer opgehaald om ons naar de luchthaven te brengen, dit was ook wel fijn.
De handleiding over Albanië hebben we zeker wat aan gehad, soms om te gaan uiteten maar ook voor bezienswaardigheden.
Het ontbijt was altijd goed, in Shkodër zelfs overweldigend en in het gasthuis in Theth wat minder uitgebreid, maar dat hoort daarbij vinden wij.
Maps.me werkte goed, vooral voor de kleinere weggetjes, maar we gebruikten ook regelmatig Google maps, omdat die de reistijden veel beter berekende.

Succes met jullie organisatie, en als we weer de kant van de Balkan landen gaan, komen we zeker weer bij jullie terecht.

We denken iets te begrijpen van het land en zijn inwoners.

Wim en Annemarie uit Noord Holland over Rondreis Shkoder, Theth, Tirana, Berat, Sarande, Gjirokaster in kleine 4x4 (15 d) reisperiode: juli 2018
Nu we weer thuis zijn is de conclusie geen andere dan dat het een zeer geslaagde reis was. We hebben veel gezien, zowel cultuur als natuur, en met Albanezen gesproken. We denken iets te begrijpen van het land en zijn inwoners.

De reis zelf was goed georganiseerd: fijne hotels en leuke locaties. Graag hiervoor in jullie richting onze dank en waardering. Als blijk daarvan zend ik enkele foto's mee..

  

Berat - Gjirokastër (Unesco World Heritage) Albania

Ontdek Albanie met uw eigen kleine 4x4

Deze reis brengt u langs een aantal van de mooiste, fijnste en belangrijke plaatsen, nationale parken en accomodaties van Albanie. Tijdens deze reis maakt u best wel veel kilometers en is dan ook gemaakt voor mensen die veel willen zien maar toch even willen relaxen. Daarvoor heeft deze reis 7 verschillende standplaatsen waar u of 3 dagen verblijft. Met uw Dacia Duster 4x4 kunt ook van de hoofdwegen af en zelfs naar Nationaal Park Theth toe. Wilt u liever niet zelf op de bergwegen rijden ga dan dan in plaats van Theth naar Valbona met de ferry. Deze reis is eenvoudig uit te breiden en aan te passen ! Als u een grote 4x4 wilt hebben kunt u dit ook aangeven.

Ontdek jouw reis, dit ga je zien en ontdekken

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives