Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Vlorë

Vlorë is een stad van gemiddelde grootte in Albanië en bovendien de tweede havenstad na Durrës. De stad ligt in de baai van Vlorë en heeft een mediterraan klimaat met natte koele winters en droge hete zomers. Waar in het zuiden aan de kust vooral Albanezen met Griekse (orthodox-christelijke) achtergrond wonen, is het grootste deel van de populatie in deze stad etnisch Albanees. Er wonen ook verschillende minderheden in de stad. Het is een echte havenstad met relatief veel visserij en ook een industriële sector (olie, gas, zout en asfalt). Maar er is een grote agrarische sector in de omgeving wat veel verse streekproducten oplevert. In de laatste jaren is het toerisme steeds verder ontwikkeld en er zijn veel stranden met hotels in de baai en omgeving bijgekomen. De stad is een moderne stad geworden, die nog steeds in ontwikkeling is. Maar er zijn ook genoeg oude gebouwen en musea die de moeite van een bezoek waard zijn.

Historisch gezien kunnen we stellen dat het een belangrijke stad is. Op 28 november 1912 werd hier de onafhankelijkheid uitgeroepen na een eeuwenlange bezetting door het Ottomaanse rijk. Hier is een klein museum over ingericht, het Onafhankelijkheids Museum. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de Muradia Moskee uit 1542 van de beroemdste Ottomaanse architect Sinan de Grote, de heilige plaats Kuzum Baba, de Narta Lagune (Laguna e Nartës) en het eilandje Zvërnec met twee eeuwenoude kerk en klooster. Ook de archeologische attracties Amantia en Apollonia bij de stad Fier. Bent u meer een natuurmens, bezoek dan het nationaal park Llogora dat ook prachtig en goed bereikbaar als dagexcursie vanuit Vlorë. 

Voor heerlijke stranden bent u ook de koning te rijk in Vlorë en de prachtige kust eromheen. De zogenaamde Albanese Rivièra begint namelijk bij deze stad en gaat dan zuidwaarts. 

Klik hier voor een Vlore Albanie vakantie. Klik hier voor meer Albanie bestemmingen.

Bekijk hier een video over Vlore:

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives