Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Vakantie Albanie

Over Albanië

Voor wie nog nooit in Albanië op vakantie is geweest is het wellicht moeilijk voor te stellen dat dit prachtige land niet alleen een lange kustlijn heeft met fijne stranden maar ook 15 nationale parken, 50 natuurparken, bergketens, machtige rivieren, (zee- en berg-) meren, kloven en veel historische plaatsen. Albanië ligt centraal aan de Adriatische Zee tegenover Italië en naast Montenegro, Kosovo en Griekenland. 

Rondreis of zonvakantie

Is Albanie een vakantieland? Ja zeker. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen, varen, fietsen en te raften maar ook genieten van heerlijk eten. Aan de stranden is het een groot deel van het jaar goed toeven. In het zuiden van Albanië ligt de deels onontekte Albanese Riviera en de fijne kustplaats Sarandë waar erg veel te zien en doen is. Bezoek hier ook bijvoorbeeld het stadje Himarë en de nabije omgeving die rijk is aan orthodoxe kerken en kloosters, een oude piratengrot, een fort en een militair onderzeeër bunkercomplex uit de tijd van het communisme. In de omgeving van Sarandë kunt u naar het nationaal park Butrint gaan waar tevens opgravingen uit de oudheid te vinden zijn en tevens het mooie strand van het plaatsje Ksamil bezoeken. Albanië is een land met een rijke geschiedenis, het is de ideale bestemming voor uw vliegvakantie. U kunt kiezen voor een ontspannen zonvakantie aan het strand, maar ook voor een avontuurlijke rondreis bent u aan het juiste adres.  
 
 

De Albanese cultuur

Tijdens uw reis door Albanië kunt u traditionele Albanese wijnproeverijen bezoeken en wandelen door velden met druiven, lavendel, olijf- en citrusbomen. Uw reis is overigens goed te combineren met een bezoek aan, of zelfs verlenging van uw vakantie in de buurlanden Montenegro, Griekenland, Macedonie en Kosovo. Er zijn verschillende veerboten naar Italië en het Griekse eiland Corfu. En wat denkt u van een city brake Tirana ? Tirana is een bruisende stad die volop in ontwikkeling is. Ook in de nabije omgeving van deze stad is veel te doen en zien. Ga bijvoorbeeld met een kabelbaan naar de berg Dajt om te wandelen in dit mooie natuurgebied. Lees hier meer over een Tirana vakantie of Tirana citybrake. In de winter geeft deze berg de hoofdstad een nog mooiere uitstraling door de besneeuwde bergtoppen. Nu we het toch over bergtoppen hebben is een bezoek aan de Albanese Alpen een van de belangrijkste aanraders betreffende uw Albanie vakantie. Ga via Lake Koman per veerboot naar Theth en ga heerijk wandelen in deze prachtige bergketen met haar vriendelijke bewoners en leef zoals wij niet meer leven. En vergeet de meren van Ohrid, Shkodra en Prespa niet.
 
 
 
Wordt uw volgende vakantie een onvergetelijke reis door Albanië? Kies hier een van onze Albanië fly & drive vakanties of kies een van de groepsreizen. Last minute op vakantie naar Albanië? Klik hier voor het aanbod.
 
 
Kom alvast in een Albanie vakantie stemming:

 

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives