Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Krujë

Krujë (Kruja) is een plaats in het westen van Albanië en het woord Krujë is afgeleid van het Albanese woord kroi wat fontein betekent. Het ligt tussen de bergen van Krujë en de Ishëm rivier en ligt slechts op 20 kilometer van de hoofdstad van Albanië, Tirana. In het jaar 1190 werd het de hoofdstad van de eerste Albanese staat. De stad werd in de 15e eeuw bezet door het Ottomaanse rijk maar door de nationale held Skanderbeg bevrijd en wel 3 keer sloeg hij nieuwe aanvallen van de Ottomanen af.  

Er is in Krujë een prachtig kasteel dat door Skanderbeg werd gebruikt tegen de Ottomanen en dit kasteel en een museum zijn de moeite van een bezichtiging zeker waard. Op sommige dagen bent u hier letterlijk in de wolken. Ook is hier een leuke bazaar waar u leuke snuisterijen kunt kopen. Krujë bevind zich op een hoogte van 600 m onder aan de berg Krujë (Mali i Krujës) bij de Krujë Vallei, terwijl ten zuiden en westen van de plaats de vlakte van de rivier Ishëm te vinden is. In de stad is ook het Skanderbeg museum te vinden waar tevens de Fatih Sultan Mehmet moskee staat.  

Het is een mooi beginpunt om wandelingen te maken al is het door de heuvelachtige omgeving wel verstandig een goede conditie mee te brengen. Ook het Shtamë vallei nationaal park is niet ver weg en zeker een bezoek waard. Er zijn ook een paar kleine terrasjes en restaurantjes te vinden waar men lekker kan bijkomen van een actieve dag of gewoon lekker kan ontspannen en genieten van de mooie bergen en de schone lucht. Als u een accommodatie in Krujë wilt boeken tijdens een van onze fly-drives laat het ons dan weten en we zullen kijken of we deze voor u kunnen inpassen. 

Bekijk hier een video over Krujë (Kruja):

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives