Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Hotel Lot-Boutique

Klantervaringen

Een reis om niet te vergeten.

Henk en Alexandra uit n.a. over Guesthouse Funky, over Hotel Argjiro, over Hotel Ksamil Lux, over Hotel Lot-Boutique, over Hotel Marina Premium, over Hotel Tradita, over Apollonia (Pojani), over Berat, over Gjirokastër, over nationaal park Meer van Skhoder, over Osumi Canyon, over Shkodër, over Tirana, over Vlorë reisperiode: september 2021

“Wij hebben erg genoten van deze bijzondere reis en een heel goed beeld van Albanië mogen krijgen. Je ziet de vele kanten van Albanië. Een ruig landschap met mooie natuur. Maar bovenal met een vriendelijke bevolking. De reis zelf heeft aan onze verwachtingen voldaan. Vanaf ons eerste contact met Albanië reizen zijn wij heel goed geïnformeerd en begeleid. Wladimir heeft een hele mooie maatwerk reis voor ons georganiseerd. We zijn helemaal ontzorgt en hij heeft echt goed naar onze wensen geluisterd. Ook in Albanië zijn wij gastvrij ontvangen. Door een file - ontstaan door een verkeersongeval - iets later contact met de lokale divisie maar na onze eerste rij ervaring met de verkeerschaos tijdens het spitsuur hiervoor alle begrip. Naast alle fijne hotels ook gebruik gemaakt van alle tips voor eetgelegenheden. Echt aan te raden om deze te volgen. Kortom een reis om niet te vergeten. Vol mooie ervaringen en herinneringen.”

Albanie? Aanrader!

Onze reis naar en door Albanie was tot in de puntjes geregeld. Wij kozen de ‘ 22-daagse self drive Hoogtepunten Reis’  en hebben daar geen seconde spijt van gehad. Ons contactpersoon van Albanië Reizen heeft er alles aan gedaan om onze reis een onvergetelijke te maken en ook de lokale agent in Albanie heeft ervoor gezorgd dat het ons aan niets ontbrak. Wij kijken terug op 3 geweldige weken in een mooi land, met een ontzettend vriendelijke bevolking; mooie, schone hotels , geweldige stranden en interessante herinneringen uit vroeger tijden. Helemaal niets te klagen? Nee of het zou de door de Albanezen geheel eigen interpretatie van de verkeersregels moeten zijn. Maar ach, dat heeft ook zijn charme. Albanie? Aanrader!

José

 

Jullie handleiding met tips en aanbevelingen is geniaal!

We kregen een uitstekende auto mee, dus dat was fantastisch. De service van jullie contactpersoon bij aankomst en vertrek was ook geniaal (hebben we hem ook verteld).

De accomodaties bevielen over het algemeen goed. Het hotel in Vlöre (nabij Vlöre) was wat minder, maar de rest was prima. Hotel Tirana in Skhoder is echt een plaatje.

We vonden Shkoder en de bergen erg mooi, net als het meer van Ohrid. Vanuit het meer van Ohrid zijn we bij de Ilyrische tombes geweest en bij ruinies van een oud kerkje in Lin. We zijn vanuit Korce bij beide meren van Prespa geweest. Korçe was wat minder – gelukkig was er een folkfestival op twee avonden maar anders is er vrijwel niets te doen, op de Boulevard (met terrasjes en restaurantjes – niet de winkelstraat) na, want de genoemde bazaar is vrijwel gesloten. Drie nachten is wel veel daar, en we hadden makkelijk nog een nacht in het Noorden kunnen doorbrengen. Standplaats Sarandë aan het strand was inderdaad druk maar we waren blij dat we zo centraal zaten omdat er veel in de buurt te doen was.

Jullie eigen geschreven handleiding met tips en aanbevelingen is geniaal!

 

Beste Tanja en Wouter,

Bedankt voor jullie review! We nemen alle tips ter harte, en we hebben al andere fijne hotels in Vlore ingeschakeld. Ook hebben we de handleiding uitgebreid met "Things to Do" in Korce, want ook daar is veel te zien en te doen! Tot een andere keer bij een van onze andere bestemmingen Montenegro, Bosnie, Servie, Kroatie of Slovenie.

Vladimir

Aardig en behulpzaam!

Wij hebben het prima naar onze zin gehad. We hebben genoten van de natuur en het lekkere eten. De mensen zijn ontzettend aardig en behulpzaam. 

Wij hebben erg genoten van de rondreis in Albanie. De voorbereiding met 1 vast aanspreekpunt is erg prettig. We zijn goed ontvangen door Jimmy. Hij heeft ons naar het hotel bij het vliegveld gebracht en huurauto + telefoon bij ons achtergelaten; de reis kon beginnen! Prachtige natuur, open en vriendelijke mensen, heerlijk eten en prima hotels. De wegen zijn van goed tot heel slecht, de weggebruikers zijn onbekend met verkeerregels, overal staat politie maar geen idee waarop ze controleren en je hebt echt een goede navigatieapp nodig. Gezien de toestand van de wegen in het noorden, en het niet bekend zijn met rijden in berggebied, hebben we voor Theth een jeep met chauffeur gehuurd.  Dit is echt een aanrader (er zijn ook voldoende excursies naar Theth en dan ga je met meerdere mensen en is het goedkoper). Het is een prachtig gebied waar je schitterende uitzichten hebt en hele mooie wandelingen kunt maken. De wegen vonden wij wel spannend en je wilt echt geen tegenliggers tegenkomen wat natuurlijk wel gebeurd……wij waren heeeeeel blij met onze ervaren chauffeur zo hoog in de bergen!

Ook het oosten van Albanie vonden we erg mooi. De kustplaatsen daarentegen zijn niet sfeervol. Wij hebben voor de laatste dagen een klein hotel aan het strand laten boeken (buiten de badplaatsen) waar het heerlijk bijkomen was na de rondreis door Albanie. Alleen maar zwemmen, lezen op het balkon en heerlijk eten met uitzicht op zee. Een aanrader. Tot slot niet te vergeten de oudheid in Albanie. Veel Unesco plaatsen, oude bruggen, orthodoxe kerken uit de 16de eeuw enz. Kortom, een heerlijk vakantieland!

We hebben ons aangepast aan de Albaneese rijstijl: o.a  inhalen over een doorgetrokken streep. Niet zo handig want daar stond de politie.....we zijn aangehouden. Ze hebben ons gelukkig ook weer laten zonder boete. We deden alsof we er niets van begrepen. Sindsdien houden we ons netjes aan de regels,  als enige....

Korce vonden we ook niet gezellig. De omgeving van Korce is echter prachtig dus een hotel buiten deze stad lijkt ons een betere optie; ergens heerlijk in de natuur.

Het Best Western Hotel bij vliegveld Tirana is geweldig!

Groetjes en bedankt voor alles, Jeanne en Danja

in één woord uitstekend!

Ben D. uit Nijmegen over Hotel Agimi, over Hotel Lot-Boutique reisperiode: Mei 2018

We zijn jullie nog een antwoord schuldig op de vraag hoe ons de reis naar Albanië bevallen is. Het antwoord is in één woord uitstekend!

Op de heenreis hadden we drie uren vertraging, maar tot onze vreugde stond jullie man nog steeds te wachten toen we de aankomsthal binnenkwamen.

De auto had al wat kilometers op de teller, maar reed voortreffelijk. Ik was heel blij dat het een automaat was met de nodige trekkracht. Maar misschien is het tijd om de airconditiong eens te laten schoon maken. Mijn vrouw had wat last van de lucht die er uit kwam.

De eerste dag hebben we Tirana verkend (o.a. National History Museum, Bunk’Art 2 en de Dajti Express) en de tweede dag zijn we de suggestie gevolgd om naar Shkoder te gaan (burcht en ook de brug bij Mes); op de terugweg hebben we nog Kruja bezocht. Dat leek (ook achteraf bezien) een beter idee dan er eventueel later nog eens extra vanuit Tirana naar toe rijden. Op dag drie zijn we langs de kustweg (vanaf Vlore) naar Sarande gereden. In Sarande hebben we het de eerste dag (dag vier) rustig aan gedaan en de tweede dag (dag vijf) zijn we naar de archeologische site Butrint gereden – zeer de moeite waard. Voor de terugweg naar Tirana (dag zes) hebben we de route via Gjirokaster gekozen, waar we even pauze gehouden hebben en de bazaar bezocht. Op de laatste dag in Tirana (dag zeven) hebben we o.a. de National Gallery of Arts bezocht. We hebben enige tijd verloren met het zoeken naar een mogelijkheid om het beeld van Moeder Albanie van dichtbij te bezoeken. Alle hekken waren dicht. Later hoorden we van Jimmy dat we de auto hadden kunnen laten staan en langs de dichte hekken hadden kunnen kruipen, maar op dat idee zijn we niet gekomen.

Achteraf zijn we ook heel tevreden met het gegeven dat we niet elke dag of elke twee dagen naar een ander hotel moesten, maar Tirana en Sarande als uitvalsbasis konden gebruiken.

De hotels waren prima. In Tirana was er steeds nog een parkeerplaats om de hoek beschikbaar. Het hotel in Sarande had een eigen parkeergarage, waar genoeg plek was, maar dat was niet verwonderlijk want het hotel was absoluut niet vol. Ook op het terras aan het water bleef zeker drie kwart van de ligstoelen leeg. Lekker rustig dus, maar we hopen voor het hotel dat dat niet altijd zo is. Het restaurant van het hotel in Sarande was voortreffelijk.

Het gebruik van Maps.me was een goede suggestie, maar onze telefoon raakte nog wel eens het gps kwijt. Of dat aan de (oude) telefoon lag of aan gps in Albanie, kan ik niet beoordelen. Bij onze laatste reis, ook buiten de EU, hebben we onze tablet gebruikt in combinatie met Maps.me en dat werkte fantastisch. Daar waren we in Albanië niet opgekomen.

Kortom, wij zijn tevreden klanten. Hartelijke groet, Ben.

 

Beste Ben, bedankt voor het uitgebreide verslag! We hebben de auto (Volkswagen Passat) inmiddels uit de vloot en een nieuwe fijne automaat erbij genomen!

Lot Boutique Hotel and Restaurant

Ontdek centraal Albanie vanuit dit fijne hotel

Dit hotel is onderdeel van meerdere van onze fly-drives. Perfect om het centrum van de stad en haar omgeving te verkennen.

Ontdek jouw reis, dit ga je zien en ontdekken

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives