Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Rondreis Albanie, Tirana, Berat, Himare, Gjirokastra, Korce, Ohrid, Tirana (15 d)

Rondreis Albanie, Tirana, Berat, Himare, Gjirokastra, Korce, Ohrid, Tirana (15 d)

v.a. €975,00
Prijs inclusief accommodatie en huurauto

Klantervaringen

Een zeer interessante reis door een prachtig land

Afgelopen week zijn wij teruggekeerd van ons reis door de Balkan. Het was een goede, probleemloze en zeer interessante reis door een prachtig land met zeer vriendelijke mensen.
Graag willen wij jou en Angelina hartelijk danken en complimenteren voor de zorgvuldige wijze waarop jullie onze reis hebben georganiseerd en gefaciliteerd.
Meermaals hebben we opgemerkt hoe prettig het was dat we elkaar in Castricum hebben gesproken. Daarmee is de basis gelegd voor maatwerk. Dat geldt de route, het soort hotels en het gesprek met hoogleraar Andi Pinari in Tirana.
Prettig was dat jij en je mensen ter plekke op uiterst adequate wijze de TomTom gereed hebben gemaakt. Adressen waren ingevoerd net als de routes. Zelfs de suggesties voor restaurants. Ook leverden jullie een SIM-kaart.
Jullie haalden ons op van de boot en het vliegveld en haalden ook de auto op uit Montenegro. Niets dan lof daarvoor.
De accommodaties waren over het geheel genomen van uitstekende kwaliteit. Natuurlijk was de ene kamer prettiger dan de andere, de ene airco beter dan de andere. Maar per saldo daarover geen opmerkingen.
De auto was ruim genoeg en het was geen probleem dat het geen 4x4 was, hooguit zou dat op de slechte trajecten (bijv. Koman – Shkoder) wat comfortabeler zijn geweest.
We zullen niet aarzelen jullie aan te bevelen indien dat aan de orde mocht zijn.

Albanië/Macedonië reis!

Albanië/Macedonië reis!
Het was een geweldige reis. We hebben ontzettend genoten van alle prachtige natuur en van de lieve en behulpzame mensen. Het was boven verwachting. De eerste nachten supermooi appartement met eigen badkamer. in maccedonië .  Bay of bones en st naum waren geweldig. Ook s avonds gezellig. Veel shops en terrasjes.  De Guesthouse in Berat was geweldig. Zo n schatten van mensen en heerlijk geslapen en ontbeten. We zeiden de helft is genoeg maar nee hoor. We moesten goed eten (zie bijlage daar kwam nog vers geperst sap en yoghurt bij en pancakes! Haha)  de paedonale was geweldig mooi. Ook s avonds. in Gjirokaster was t ontbijt juist karig. Wel n hele mooie omgeving.  de weg van het centrum lag wel helemaal open voor nieuwe bestrating. Maar daar ook weer zo n leuke mensen leren kennen. Toen naar de blue eye. Wow wow wow! Via Sarande naar Ksamil. En door de behulpzame lieve jongen op n parkeerplaats meteen n goed appartement gevonden en heerlijk gegeten. Toen Dhermi. Supermooi en net appartement. Lekker eten maar ook s avonds niks te beleven helaas. De contactpersonen waren super!  Maar al met al n super vakantie gehad en een hele ervaring en vele indrukken rijker. En hopenlijk komen de toeristen waarvoor ze alles aan het bouwen zijn. Vooral in Vlorë en Durres.  We hebben genoten. Dank je!

voor de kaasetende vegetariër is Albanië een behoorlijk paradijs

Anne Donk uit Landsmeer over Rondreis Albanie, Tirana, Berat, Himare, Gjirokastra, Korce, Ohrid, Tirana (15 d) reisperiode: augustus 2018

Het was zeeeeer geslaagd! Locaties en eten geweldig, zeer leuk land, ik loop het en jullie aan iedereen aan te bevelen!

Ik kwam in Theth zowaar nog een collega tegen ook. Jullie aangeboden contactpersoon was echt altijd te bereiken, sprak vloeiend Engels, was er bij de autobezorging, bij de rondleiding uiteraard, bij de auto-omruil, verzorgde het raften en reed persoonlijk mee naar het vliegveld.

We hebben adressen gekregen waar we vegetarisch konden eten, maar eigenlijk bleek dat Albanië voor de kaasetende vegetariër een behoorlijk paradijs is; het was nergens een probleem.

In Macedonië ligt het iets lastiger; daar zat je toch snel elke dag aan de gebakken courgette of champignons, maar daar hebben we deels zelf gekookt.

Hartelijke groet en nogmaals dank voor de organisatie!

Anne

 

met kinderen reizen (4 en 7 jaar)

We hebben een geweldige tijd in Albanië gehad. Wat een prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. Hoogtepunten voor ons waren:

- verblijf in het guesthouse in Berat. Echt een aanrader. In het kasteel van Berat, met hele vriendelijke eigenaren die echt alles willen doen om je een fijn verblijf te geven. Het kasteel zelf was ook echt geweldig mooi.
- heerlijke pizza's bij het restaurant bij het hotel Hermes in Tirana
- Uitstapje naar Ohrid in Macedonie. Heel mooi, echt een mooie plek om een dagje te bezoeken
- de relaxte sfeer in Korce. Ons hotel daar was heel mooi met een hele vriendelijke eigenaar (die het zelf helemaal had opgeknapt), maar de buurt was wat minder mooi opgeknapt. Jullie hadden eerst een ander hotel aangeraden en het was beter geweest als ik naar jullie had geluisterd! We hadden best nog een dag in Korce willen blijven
- Gijrokastra: zo mooi! we hebben daar uiteindelijk zelf nog een hotel geboekt
- Butrint: prachtig weer...
- We hebben de contactpersoon een paar keer moeten bellen en die hielp ons iedere keer als we vragen hadden. Dankjewel!
Oftewel: alle plekken waren mooi!

Wat mindere punten:
- de rit van Korce naar Sarande werd ons door meerdere mensen afgeraden om in één dag te doen. Uiteindelijk hebben we het hotel in Sarande één nacht geannuleerd en hebben we zelf een nacht in Gijrokastra geboekt. Deze rit was lang genoeg voor één dag - ik zou aanraden om inderdaad niet een rit van Korce naar Sarande in één keer te doen.
- Pogradec viel ons wat tegen. Het was er ontzettend druk en er was ontzettend veel afval overal, ook in het water. 
- Saranda vonden we ook wat minder, maar dat komt vooral omdat we niet echte strandgangers zijn en het hier ook ontzettend druk was.

Over met kinderen reizen (4 en 7 jaar):
- iedereen is heel erg vriendelijk naar kinderen toe, en wil ze aaien en knuffelen.
- overal is wel een pizza restaurant waar ze pizza of pasta kunnen doen voor de kinderen
- faciliteiten zijn niet echt ingesteld op kinderen, dus niet veel speeltuintjes, geen kleurpotloden en tekeningen bij het eten en geen kindermenu's.
- echter, we hadden dat al verwacht, dus we hadden genoeg boekjes etc meegenomen. 
- verder zijn de bezienswaardigheden wel heel leuk voor kinderen, want je bent er heel vrij. Je mag zelf door het kasteel in Berat lopen bijvoorbeeld en overal overheen klimmen. Dat vonden onze kinderen heel erg leuk.

Over het algemeen vonden we het een geweldig mooi land en hebben we een hele goede reis gehad! Dankjewel! 

Groeten van Els en de familie

  

Jullie handleiding met tips en aanbevelingen is geniaal!

We kregen een uitstekende auto mee, dus dat was fantastisch. De service van jullie contactpersoon bij aankomst en vertrek was ook geniaal (hebben we hem ook verteld).

De accomodaties bevielen over het algemeen goed. Het hotel in Vlöre (nabij Vlöre) was wat minder, maar de rest was prima. Hotel Tirana in Skhoder is echt een plaatje.

We vonden Shkoder en de bergen erg mooi, net als het meer van Ohrid. Vanuit het meer van Ohrid zijn we bij de Ilyrische tombes geweest en bij ruinies van een oud kerkje in Lin. We zijn vanuit Korce bij beide meren van Prespa geweest. Korçe was wat minder – gelukkig was er een folkfestival op twee avonden maar anders is er vrijwel niets te doen, op de Boulevard (met terrasjes en restaurantjes – niet de winkelstraat) na, want de genoemde bazaar is vrijwel gesloten. Drie nachten is wel veel daar, en we hadden makkelijk nog een nacht in het Noorden kunnen doorbrengen. Standplaats Sarandë aan het strand was inderdaad druk maar we waren blij dat we zo centraal zaten omdat er veel in de buurt te doen was.

Jullie eigen geschreven handleiding met tips en aanbevelingen is geniaal!

 

Beste Tanja en Wouter,

Bedankt voor jullie review! We nemen alle tips ter harte, en we hebben al andere fijne hotels in Vlore ingeschakeld. Ook hebben we de handleiding uitgebreid met "Things to Do" in Korce, want ook daar is veel te zien en te doen! Tot een andere keer bij een van onze andere bestemmingen Montenegro, Bosnie, Servie, Kroatie of Slovenie.

Vladimir

Himarë, Albania

Ontdek jouw reis, dit ga je zien en ontdekken

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives