Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Rondreis Shkodër, Valbona, Durrës Lalzi Bay, Berat en Tirana (15d)

Rondreis Shkodër, Valbona, Durrës Lalzi Bay, Berat en Tirana (15d)

v.a. € 895.00
Prijs inclusief accommodatie en huurauto

Klantervaringen

Een schitterend land

Albanie is een schitterend land met prachtige mensen die erg vriendelijk en gastvrij zijn!
De reis is goed georganiseerd (aan werkelijk alles is gedacht) en helemaal op onze wensen afgestemd.
Het reisprogramma en de tips zijn goed, duidelijk en de moeite waard om af te vinken.
Het ontvangst in Tirana (na een vertraging) en het organiseren van een hotel in Tirana midden in de nacht verdiend een dikke pluim!
De ondersteuning tijdens de reis maakt het allemaal wel heel gemakkelijk, je hoeft niets zelf te regelen behalve een appje sturen naar Geri of Rando. 
Wij kunnen niet anders dan zeggen; het team van Albanië Reizen en de lokale agent hebben het erg goed georganiseerd en wij zijn super tevreden.

Wat is Albanië een fijn land!

Graag willen wij jullie bedanken voor het organiseren van onze geweldige vakantie! Wat is Albanië een fijn land!
In de steden super gezellig (geen moment onveilig gevoeld o.i.d.) en in de bergen helemaal geweldig!
Het hoogtepunt was denken wij toch wel de boottocht naar Koman en de omgeving van Valbonë, prachtig!

Alles was prima voor elkaar en het was super fijn dat alle locaties al in de Tomtom stonden, we reden er telkens zo naar toe!
Ook de hotels waren prima! Mooi in het centrum en anders op een prima locatie.

Bedankt weer voor jullie inzet en wie weet tot een volgend x!

Een geweldige vakantie

Doreen van den Berkmortel uit Sint-Oedenrode over Hotel Magjeka, over Rondreis Shkodër, Valbona, Durrës Lalzi Bay, Berat en Tirana (15d), over Durrës , over nationaal park Valbona reisperiode: augustus 2022

Allereerst super bedankt voor de geweldige vakantie die we hebben gehad!!
Echt top!!!! Super goed geluisterd naar onze wensen.
De reisdag op dinsdag heeft ons veel van het land laten zien…

Tirana is een interessante stad

Familie Korbijn uit Numansdorp over Apart Hotel Perla, over Hotel Magjeka, over Mondial Hotel, over Rondreis Shkodër, Valbona, Durrës Lalzi Bay, Berat en Tirana (15d), over Durrës , over Elbasan, over nationaal park Valbona, over Shkodër, over Tirana reisperiode: juli 2022

We hebben genoten! Een mooie reis, veel gezien, goed georganiseerd. Prima ondersteuning en zeker ook van de locale medewerkers live of via app. Complimenten!
Vanuit Shkoder zijn we een dag in Montenegro geweest. Podgorica bezocht. Ook een bekend uitkijkpunt bezocht waar we prachtige foto's hebben gemaakt. Pavlova Strana. 

Overtocht lake Koman was erg druk maar gelukkig waren we vroeg en konden we aan boord ook zitten. Onderweg gewoon lekker je lunchpakket, wat je meekrijgt uit hotel Tradita opeten. Kregen we mee omdat we voor ontbijttijd moesten vertrekken. 
In Valbona hebben we genoten van de bergen en de rivieren. Maar we hadden al snel in de gaten dat daar niet genoeg te doen was voor onze kids. Wel de wandeling naar de waterval gedaan. Als gezin was dit mooi om te doen.
En toevallig was er in en bij het hotel op 1 dag ook nog een bruiloft en kregen we  mooie Albanese folklore er gratis bij. In Valbone moet je wel zorgen dat je contant geld hebt want met pinpas kan je daar niets.
Wel een dagje ingekort omdat het anders onze kids zou vervelen en een overnachting in Prizren geboekt. Hotel Denis. Aanrader, ruime kamers en prima ontbijt er bij ook! Loopafstand van het centrum.
Achteraf zijn we extra blij met onze keus, want de reis van Valbone naar Lalzit Bay is wel lang.  En Prizren is een heel gezellige stad waar we lang in het oude centrum hebben verbleven, dit hadden we niet willen missen.

In Lalzit hadden we een geweldig groot appartement. Heerlijk. Fijn strand ook. Twee dagen lekker lui gedaan. De ontbijtlocatie daar had voor ons niet gehoeven. Was niet praktisch en niet gezellig en niet zo uitnodigend. 
De supermarkt vlakbij het appartement is prima, daar kan je gerust zelf je ontbijtje samenstellen.

Tirana is een interessante stad. Veel gezien, bunkermuseum, stadion, kabelbaan (mag je niet missen). Oude gebouwen, nieuwe gebouwen. Geweldig hotel uiteraard.
In het algemeen: gewoon genoeg contant geld bij je hebben, in veel restaurants kan je niet met pin betalen. Verder; heel lief volk, rustig, gastvrij, geinteresserd,  niemand gehaast of opgefokt en alles heel goed betaalbaar.
Land in ontwikkeling, er wordt veel gebouwd en vernieuwd.
We spraken in Shkoder een local die we vroegen hoe er naar toeristen werd gekeken en hij zei: de deur staat open voor jullie, maar kom nog niet met teveel en ook nog niet allemaal tegelijk.  

Dankjulliewel,

Het was geweldig!

onovertroffen vriendelijkheid en behulpzaamheid van de Albanezen

Beste Albanie Team - Wladimir

Deze reis - en de wijze waarop uw team dit heeft georganiseerd voor ons - heeft al onze verwachtingen ingevuld en zelfs overtroffen. 
Het is altijd spannend om een onbekend land met een beladen geschiedenis - en zeker in het Westen niet altijd een gunstige reputatie - te bezoeken.
Bovenaan staat de onovertroffen vriendelijkheid en behulpzaamheid van de Albanezen. 
We zijn een aantal keren in lastige situaties terechtgekomen: een paar voorbeelden:

 - tussen Kruje en Mrizi Zanave zijn we volledig de weg kwijt door grote wegenwerken: in een klein dorpje stapt een man in de auto, rijdt meer dan 20 km mee om ons weer op de goede weg te zetten en laat zich dan afzetten, ergens...hoe hij teruggekomen is weten we niet ....
- de weg naar Guesthouse Salaria in Gjirokaster is een wirwar van smalle, steile en opeens doodlopende of in trappen eindigende straatjes. Auto's staan zo geparkeerd dat je de bocht niet meer kunt nemen, de truc van doorrijden en met een U-turn terugkeren kennen we nog niet. Een bewoner maakt zijn poort open zodat we kunnen draaien en keren en rijdt ons dan voor,:zonder hem stonden we er waarschijnlijk nog ....
- ook weer wegrijden uit Gjirokaster is lastig: we staan weer vast, langs drie kanten omringd door auto's, we kunnen niet verder....Iemand stapt uit, neemt de auto over, rijdt een heel stuk achteruit en vraagt ons te wachten: even later komt hij met zijn eigen auto weer langs en om voor te rijden ! Ongekend en heel geruststellend: de Albanezen zijn er om je te helpen en doen dat met grote vriendelijke vanzelfsprekendheid.

Ook de gastvrijheid is spreekwoordelijk:

- we maken aan tafel in Mrizi Zanave kennis met een ander echtpaar dat er zit te eten. Er ontstaat een geanimeerd gesprek, hij heeft in de buurt van Ieper gewerkt, ik kom daarvandaan...veel gemeenschappelijke aanknopingspunten....tot afscheid vraagt hij - na overleg met zijn partner - of hij om een gunst mag vragen. Ja...natuurlijk: als bljik van vriendschap wil hij onze maaltijd betalen: ongekend en zeer door ons gewaardeerd. Alleen: je zou iets terug willen doen, maar wat ??? We wisselen nu foto's uit via Facebook.

- we zoeken in Gjirokaster een plek om de auto te parkeren. Een meisje dat perfect Engels spreekt zal even overleggen net haar tante of we voor de poort mogen staan. Ja....maar dan moeten we wel even binnenkomen. Het blijkt een van de markantste oude familiehuizen van Gjirokaster te zijn: het Jaho Babaramahouse. We krijgen het hele huis te zien, we drinken er de geweldige Albanese bergthee met heerlijk eigengemaakt gebak en bij het afscheid krijgen we een zelfgemaakt klein sierraadje...

- we zijnop zoek naar de Pelican Tower in Divjake. Een grote houten toren in aanbouw trekt onze aandacht. Als we stoppen komt er een man aan: Ricardo.. Hij is de opdrachtgever, natuurbeschermer, ondernemer en....kok. Na een klimpartij in de toren stelt hij voor om voor ons een maaltijd  klaar te maken: heerlijke rivierkreeften, geweldige verse vis, tomatensalade en een Albanees biertje. Waar kom je dat nog tegen ? In Albanie !!

Het land maakt een enorme ontwikkeling door. De tegenstelling tussen het agrarische bestaan op het platteland, met veel handwerk, ezeltjes, geiten en paarden aan de ene kant  en de moderniteit en de luxe van de de grote steden aan de andere kant is enorm. Juist die tegenstelling is zo boeiend.

Maar er is ook een vorm van respect voor elkaar: iedereen mag zijn auto overal op de gekste plaatsen stilzetten, men rijdt er netjes omheen of wacht even, de duurste Audi remt en rijdt met een boog om de hond  die rustig op de weg ligt te slapen. De rotondes zijn altijd een mixture tussen voortvarendheid en voorzichtigheid. Het gaat eigenlijk altijd wel goed....

Het land heeft veel te bieden op gebied van kunst en cultuur. Een eenzaam kerkje ergens in een dorp heeft geweldige muurschilderingen: mooier dan wat er in de gidsen staat. Er valt nog veel te ontdekken. De variëteit tussen bergen, platteland, historische steden met burchten en kastelen en veel sporen van de oude Griekse, Romeine en oorspronkelijke Ylllirische cultuur, heeft een grote aantrekkingskracht. Je moet een beetje van de gebaande paden afgaan en onderzoeken en je moeite wordt dubbel en dwars beloond.

Wij hadden het gevoel van vrijheid aan de ene kant, maar toch veiligheid aan de andere kant door de reis op deze manier via jullie te organiseren. Als er iets niet helemaal duidelijk was, dan was een telefoontje voldoende om alles meteen op te lossen. Het mailtje van Wladimir na de aardbeving - waar we overigens weinig van gemerkt hebben - was ook positief geruststellend.

Alles heeft ons in alle opzichten positief verrast !

Dit land biedt alles wat je wilt van een vakantieland

Via deze weg willen we jullie nog bedanken voor de prachtige reis.

Nadat we diverse positieve verhalen op internet over Albanië hadden gelezen, hadden wij ook de keuze gemaakt voor dit land. Albaniëreizen leek ons een goede organisatie voor deze reis, alleen boden de Fly & Drives op website niet onze gewenste samenstelling. We hebben contact gezocht en ze hebben een op maat gemaakte reis gemaakt voor ons, waarbij we een groot deel van het land konden zien in 17 dagen. Het contact hierover was erg prettig en er werden ons ook aanbevelingen gedaan wat we het beste konden doen. Aangekomen in Albanië werden we opgewacht door een contactpersoon in Tirana, die ons naar de eerste accommodatie bracht.

De volgende dag begon de reis echt in de huurauto. Het verkeer is een avontuur op zich, maar wel wij vonden het erg leuk om zelf rond te rijden in dit land. Er gebeurd van alles op de weg, maar mensen zijn zelden onvriendelijk en alles wordt goed bedoeld en opgelost. 

Alle accommodaties waren boven verwachting goed, ze waren netjes en sfeervol. We waren elke keer positief verrast toen we aankwamen op onze locaties. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen in Albanië is groot. Bijna iedereen is blij je te ontvangen en ze zijn trots om te vertellen over hun land. Nooit willen ze je opdringerig iets verkopen of worden er toeristenprijzen gevraagd. Sterker nog, we kregen vaak wat extra’s van de mensen, omdat ze erg blij waren dat je er was.

Dit land biedt in principe alles wat je wil van een vakantieland: zonnig weer, prachtige natuur & cultuur, mooie steden en mooie stranden. Het hoogtepunt vonden we de Albanese alpen in het noorden, Theth en Valbone. Een prachtig natuurgebied waar je erg mooie wandeltochten kan maken. Ook de oude Ottomaanse dorpen Berat en Gjirokaster vonden we prachtig. Bijkomend voordeel is dat alles erg betaalbaar is.

Tijdens de reis hadden we vaak even contact met de contactpersoon in Albanië, die erg goed Engels sprak. Deze was altijd goed bereikbaar en heeft ons altijd geholpen als we vragen hadden, of tips gegeven over de te rijden routes. We raden deze organisatie en het land op zich aan iedereen aan.

in 1 woord een fantastisch land, wij hebben genoten!

In 1 woord een fantastisch land, wij hebben genoten! Wij hebben veel gezien en indrukken gekregen van dit land.

De tripjes waren soms lang rijden, maar dat is goed gekomen. Valbone, Durres, Berat en Korce, allemaal prima. We hadden een goed auto, dit schilt ook een hoop.

Ik ga proberen mijn collega`s te promoten om naar albanie te gaan, zij wisten niet hoe mooi dit land kan zijn. Een collega ga dit waarschijnlijk volgend jaar doen, zij hebben dit jaar de Montenegro reis gemaakt, en waren tevreden hierover. Bedankt voor de mooie reis, en hopelijk hebben jullie de volgende keer weer iets in petto voor ons. Helaas volgend jaar niet, dan gaan wij met z`n vieren naar Vietnam.

misschien een tussendoortje reisje ergens weer.

M vr gr Maja

Albanian Alps - Visit Albania 2018

Albanese Alpen, meer van Shkodër, hoofdstad en Adriatische kust

Deze rondreis is een goede manier om het noorden en westen van het land te verkennen, een bezoekje te brengen aan buurland Montenegro, te wandelen in de Albanese Alpen, een paar dagen aan de Adriatische Zee te ontspannen en de bruisende hoofdstad van het land te verkennen. De rondreis gaat langs in 15 dagen langs 4 verschillende standplaatsen van waarvanuit u de omgeving en belangrijke plaatsen, fijne stranden, UNESCO werelderfgoedplaatsen, Nationale Parken, bergen, rivieren, meren en de Adriatische kust gaat bezoeken en verkennen. Ook geven we u tips en leuke adresjes voor bijvoorbeeld fijne restaurantjes. Vraag naar de mogelijkheden. Verlengen is zeker mogelijk.

Ontdek jouw reis, dit ga je zien en ontdekken

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives