Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Rondreis Shkodër, Valbona, Durrës Lalzi Bay, Berat en Tirana (15d)

Rondreis Shkodër, Valbona, Durrës Lalzi Bay, Berat en Tirana (15d)

v.a. € 895.00
Prijs inclusief accommodatie en huurauto

Zien en doen

Het fijne stadje Shkodër in Noord Albanië ligt aan het meer van Shkodër aan de grens met Montenegro en heeft een aangenaam mediterraan klimaat. In Shkodër kunt u ook heerlijk eten in een van de fijne restaurantjes. ​In de stad en haar omgeving liggen verschillende monumenten zoals het kasteel Rozafa, een illyrische vesting dat door haar strategische ligging op een heuvel al sinds de oudheid bewoond was. Vanaf dit kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de stad, de bergen en de rivieren en over het meer van Shkdra dat tevens een natuurpark is. Het kasteel ligt ten zuidwesten van het centrum van Shkodër tussen de Bunërivier in het noordwesten en de samenvloeiing van de rivieren Kir en Drin in het zuidoosten.

Na de prachtige reis met de ferry over het Lake Koman gaat u naar het Valbonëdal, dit dal heeft een lengte van 27 km en begint als het Shtrejtjdal, op 220 meter boven zeeniveau, die eindigt in het Valbonëdal op 1800 meter boven zeeniveau. Dit dal is vroeger gevormd door tektonische en gletsjer krachten. Valbona is tevens de naam van de rivier die door de vallei loopt.​ U kunt vanuit uw hotel direct gaan wandelen. Voor gevorderde wandelaars die eens een aantal dagen met gids zouden willen wandelen naar bijvoorbeeld Theth Nationaal Park laat het ons dan weten. Wij hebben een groepsreis voor wandelaars van 8 dagen. De zomer is vrij koel, maar in juli en Augustus is het er heerlijk wat temperatuur betreft.

In Durrës, de 2e stad van Albanië en een grote badplaats met een lang strand met zo'n 800.000 Albanese en buitenlandse toeristen, heeft een echt mediterraan klimaat met warme zomers en koele winters. De stad heeft een interessante en lange geschiedenis en heeft de belangrijkste haven van het land en ligt niet ver van de Italiaanse kust tegenover de havensteden Brindisi en Bari. In de omgeving worden goede wijnen gemaakt. De stad heeft een Byzantijnse muur (ook wel kasteel van Durrës genaamd) en staat vooral bekend om het grootste amfitheater van de Balkan welke nabij de haven ligt. Er was vroeger plaats voor wel 20.000! bezoekers voor dit amfitheater uit de 5e eeuw. Er zijn ook verschillende interessante museums (onder andere het grootste archeologische museum van Albanië), moskeeën en kerken te vinden alsook de resten van een forum en thermen uit het Romeinse tijdperk. De stad is een zeker een bezoek waard.

In Tirana, de hoofdstad van Albanië, kunt u genieten van alles wat de stad en haar omgeving te bieden heeft. Ontdek de vele gebouwen en musea, pleintjes, parken, terrasjes en restaurantjes. U kunt met de kabelbaan (gebouwd door Oostenrijkers) naar het nationale park met de berg Dajti gaan waar u heerlijk kunt wandelen. Wij raden aan om de kabelbaan te nemen maar u kunt hier ook met de auto via een smalle maar geasfalteerde weg naartoe. Het park bestaat uit bossen en berggebieden vol met wilde bloemen, zeldzame vlinders en andere insecten, reptielen, zoogdieren en vogels en heeft een prachtig uitzicht over de stad.

Albanian Alps - Visit Albania 2018

Albanese Alpen, meer van Shkodër, hoofdstad en Adriatische kust

Deze rondreis is een goede manier om het noorden en westen van het land te verkennen, een bezoekje te brengen aan buurland Montenegro, te wandelen in de Albanese Alpen, een paar dagen aan de Adriatische Zee te ontspannen en de bruisende hoofdstad van het land te verkennen. De rondreis gaat langs in 15 dagen langs 4 verschillende standplaatsen van waarvanuit u de omgeving en belangrijke plaatsen, fijne stranden, UNESCO werelderfgoedplaatsen, Nationale Parken, bergen, rivieren, meren en de Adriatische kust gaat bezoeken en verkennen. Ook geven we u tips en leuke adresjes voor bijvoorbeeld fijne restaurantjes. Vraag naar de mogelijkheden. Verlengen is zeker mogelijk.

Ontdek jouw reis, dit ga je zien en ontdekken

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives