Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland

Familiebedrijf met roots in de Balkan

Vakantie Albanie? Wij kennen Albanië en haar buurlanden als geen ander. Met onze jarenlange persoonlijke ervaringen weten wij de allermooiste plekjes te vinden voor de perfecte Albanie vakantie. En er is natuurlijk altijd iemand bereikbaar voor ondersteuning onderweg. Wel zo prettig.

Maak kennis

Fly & Drives van Albanië Reizen voor een onvergetelijke vakantie

Hieronder vindt u een overzicht van fly drive vakanties naar Albanië. De prijzen van de reizen staan weergegeven exclusief vliegtickets. Wij zoeken namelijk voor iedere klant de voordeligste vliegtickets met de prettigste tijden erbij. In de offerte ontvangt u natuurlijk een totaalprijs.

Bekijk alle Fly & Drives

Ontdek één van de parels van de Balkan

Albanië is een land op het Balkanschiereiland. Het ligt aan de Adriatische en Ionische Zee tegenover Italië en grenst aan Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland.

Ontdek het land

Albanië het land van de geschiedenis

De geschiedenis van Albanië begint in de prehistorie van de Balkan staten rond 3000 voor Christus. Het gebied werd in de oudheid geregeerd door de Illyriërs en Thraciërs en kwam later onder Romeins, Byzantijns en Ottomaans bewind. Het moderne grondgebied van Albanië bestond niet in het verleden en is min of meer een samenrapen van delen van de oude Romeinse provincies van Dalmatië (Zuid Illyricum), Macedonië (Epirus Nova) en Moesia Superior. Het gebied bleef onder Romeinse en Byzantijnse controle tot de Slavische migratie in de 9e eeuw.

Albanese staat

De basis voor de Albanese staat werd in de Middeleeuwen gevormd door het staatje Arbër en een Siciliaanse vestiging dat bekend stond als het Middeleeuwse koningshuis van Albanië. Het gebied was onderdeel van het Servische rijk, maar kwam in handen van het Ottomaanse rijk in de 15e eeuw. Het bleef onder de controle van de Ottomanen als de provincie van Rumelia tot in 1912 toen de eerste Albanese staat werd uitgeroepen, kort nadat het gebied was binnengevallen door het koninkrijk van Servië.

Neem contact op

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives