Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Fly drive hotels met zwembaden, Tirana, meer van Shkodra, meer van Ohrid, Berat, Gjirokaster, Sarande (15d)

Fly drive hotels met zwembaden, Tirana, meer van Shkodra, meer van Ohrid, Berat, Gjirokaster, Sarande (15d)

v.a. € 895.00
Prijs inclusief accommodatie en huurauto

Klantervaringen

met kinderen reizen (4 en 7 jaar)

We hebben een geweldige tijd in Albanië gehad. Wat een prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. Hoogtepunten voor ons waren:

- verblijf in het guesthouse in Berat. Echt een aanrader. In het kasteel van Berat, met hele vriendelijke eigenaren die echt alles willen doen om je een fijn verblijf te geven. Het kasteel zelf was ook echt geweldig mooi.
- heerlijke pizza's bij het restaurant bij het hotel Hermes in Tirana
- Uitstapje naar Ohrid in Macedonie. Heel mooi, echt een mooie plek om een dagje te bezoeken
- de relaxte sfeer in Korce. Ons hotel daar was heel mooi met een hele vriendelijke eigenaar (die het zelf helemaal had opgeknapt), maar de buurt was wat minder mooi opgeknapt. Jullie hadden eerst een ander hotel aangeraden en het was beter geweest als ik naar jullie had geluisterd! We hadden best nog een dag in Korce willen blijven
- Gijrokastra: zo mooi! we hebben daar uiteindelijk zelf nog een hotel geboekt
- Butrint: prachtig weer...
- We hebben de contactpersoon een paar keer moeten bellen en die hielp ons iedere keer als we vragen hadden. Dankjewel!
Oftewel: alle plekken waren mooi!

Wat mindere punten:
- de rit van Korce naar Sarande werd ons door meerdere mensen afgeraden om in één dag te doen. Uiteindelijk hebben we het hotel in Sarande één nacht geannuleerd en hebben we zelf een nacht in Gijrokastra geboekt. Deze rit was lang genoeg voor één dag - ik zou aanraden om inderdaad niet een rit van Korce naar Sarande in één keer te doen.
- Pogradec viel ons wat tegen. Het was er ontzettend druk en er was ontzettend veel afval overal, ook in het water. 
- Saranda vonden we ook wat minder, maar dat komt vooral omdat we niet echte strandgangers zijn en het hier ook ontzettend druk was.

Over met kinderen reizen (4 en 7 jaar):
- iedereen is heel erg vriendelijk naar kinderen toe, en wil ze aaien en knuffelen.
- overal is wel een pizza restaurant waar ze pizza of pasta kunnen doen voor de kinderen
- faciliteiten zijn niet echt ingesteld op kinderen, dus niet veel speeltuintjes, geen kleurpotloden en tekeningen bij het eten en geen kindermenu's.
- echter, we hadden dat al verwacht, dus we hadden genoeg boekjes etc meegenomen. 
- verder zijn de bezienswaardigheden wel heel leuk voor kinderen, want je bent er heel vrij. Je mag zelf door het kasteel in Berat lopen bijvoorbeeld en overal overheen klimmen. Dat vonden onze kinderen heel erg leuk.

Over het algemeen vonden we het een geweldig mooi land en hebben we een hele goede reis gehad! Dankjewel! 

Groeten van Els en de familie

  

jullie zetten echt een stapje extra om er wat moois van te maken.

De reis was meer dan prima, we hebben ons uitstekend vermaakt met het diverse programma! Mooi, afwisselend land en ook de reis qua organisatie (hotels, auto, extra informatie) was meer dan prima. De hotels waren beter dan verwacht en alle extra informatie vooraf heeft zeker geholpen er een geweldige ervaring van te maken. Als we nog een keer naar deze regio gaan, denken we zeker aan jullie (momenteel staat het niet op de planning). Maar alles bij elkaar (en we hebben al via veel reisorganisaties reizen geboekt) moet ik jullie een compliment maken dat jullie echt een stapje extra zetten om er wat moois van te maken.

Dus veel succes verder en wie weet tot de volgende keer.

Sander en Anita

Jullie handleiding met tips en aanbevelingen is geniaal!

We kregen een uitstekende auto mee, dus dat was fantastisch. De service van jullie contactpersoon bij aankomst en vertrek was ook geniaal (hebben we hem ook verteld).

De accomodaties bevielen over het algemeen goed. Het hotel in Vlöre (nabij Vlöre) was wat minder, maar de rest was prima. Hotel Tirana in Skhoder is echt een plaatje.

We vonden Shkoder en de bergen erg mooi, net als het meer van Ohrid. Vanuit het meer van Ohrid zijn we bij de Ilyrische tombes geweest en bij ruinies van een oud kerkje in Lin. We zijn vanuit Korce bij beide meren van Prespa geweest. Korçe was wat minder – gelukkig was er een folkfestival op twee avonden maar anders is er vrijwel niets te doen, op de Boulevard (met terrasjes en restaurantjes – niet de winkelstraat) na, want de genoemde bazaar is vrijwel gesloten. Drie nachten is wel veel daar, en we hadden makkelijk nog een nacht in het Noorden kunnen doorbrengen. Standplaats Sarandë aan het strand was inderdaad druk maar we waren blij dat we zo centraal zaten omdat er veel in de buurt te doen was.

Jullie eigen geschreven handleiding met tips en aanbevelingen is geniaal!

 

Beste Tanja en Wouter,

Bedankt voor jullie review! We nemen alle tips ter harte, en we hebben al andere fijne hotels in Vlore ingeschakeld. Ook hebben we de handleiding uitgebreid met "Things to Do" in Korce, want ook daar is veel te zien en te doen! Tot een andere keer bij een van onze andere bestemmingen Montenegro, Bosnie, Servie, Kroatie of Slovenie.

Vladimir

vegetarische restaurants Albanie

Albanie en Macedonie

Ontdek de prachtige meren van Shkodra en Ohrid, de hoofdstad van Albanie en twee prachtige UNESCO plaatsen en veel meer. Vlieg naar de luchthaven van Albanie en geniet van fijne accomodaties waarvan de meeste een buitenzwembad hebben. Een economy huurauto is prima om deze rondreis te kunnen maken en is inclusief de benodigde grenspapieren.

Ontdek jouw reis, dit ga je zien en ontdekken

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives