Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

8 daagse wandelreis door de Albanese Alpen

8 daagse wandelreis door de Albanese Alpen

€ 965,00
Prijs inclusief accommodatie

Prachtig wandelen op de mooiste plekken van Albanië

De reis begint in Shkodër waar u een lichte wandeling zult maken in de omgeving. Wandel in de nationale parken Theth en Valbona in de Albanese Alpen en geniet van de fantastische omgeving met bergtoppen, meren, dalen, beken, rivieren en nog veel, veel meer. Wanneer u de lokale bevolking tegenkomt zult u verrast worden door hun gastvrijheid en vriendelijkheid. U zult tevens een aantal belangrijke plaatsen met bezienswaardigheden in Albanië bezoeken.

Fijne wandelreis met een groep

Samenvatting:

U begint uw vakantie in de stad Shkodër aan het meer van Shkodër waarna u naar het Theth nationaal park gaat en een prachtige wandeling gaat maken en onder andere de Thethi canyon, Grunasi-waterval ziet en een kullë, een oude bloedwraaktoren, bezichtigt. De volgende dag wandelt met uw guide voor ongeveer 8 uur door bossen en alpenweiden en door de Valbona pas (1950m), af en toe stop u om van het spectaculaire uitzicht naar Valbona en de Theth Vallei te genieten. Op dag 4 na het ontbijt brengt onze wandelroute ons vandaag door beuken- en dennenbossen naar Rosi Peak en leidt ons naar de "Witte cirkel" waar we genieten van een panoramisch uitzicht over de toppen en de valleien van de Albanese Alpen. Na een heerlijk lokaal ontbijt op dag 5 vertrekken we naar de veerboot van het Koman meer. De reis bevat tevens een spectaculaire boottocht over het kunstmatige meer dat is gecreëerd door de stuwdam en waterkrachtcentrales op de Drin River. De diepte van het meer heeft het een opaalgroene kleur gegeven, terwijl de omliggende bergen het prachtige effect van een fjord te hebben gecreëerd. Na het eind van de reis rijden we naar Kruja. Op dag 6 rijden we naar Tirana en beginnen we met een rondleiding door de levendige hoofdstad van Albanië, Tirana. Op dag 7 rijden we naar Durres om het centrum van de stad te bezoeken. De laatste dag verkent u het mooie Berat op eigen gelegenheid. Zie het programma voor deze fijne groepsreis van 8 dagen. Wandelvakantie Albanie.

Ontdek de spectaculaire Albanese Alpen, Shkodër, Kruja en Berat

Deze 8 daagse wandelreis in een groep gaat langs een aantal van de mooste plaatsen van het land. U dient in een goede conditie te zijn voor deze reis. Geniet van watervallen, bergtoppen, dalen, rivieren, uitzichten, mooi dorpen en stadjes en van de heerlijke lokale gerechten. Deze reis is eenvoudig te verlengen met een prive rondreis per huurauto en accomodatie. Vraag naar de mogelijkheden.

Ontdek jouw reis, dit ga je zien en ontdekken

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives