Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Wandelreis natuur en cultuur Zuid-Albanie 10 dagen

Wandelreis natuur en cultuur Zuid-Albanie 10 dagen

1395,00
€ 1395,00
Prijs inclusief accommodatie

Met max. 12 personen op reis door Zuid-Albanië

Deze wandelreis in Albanië biedt de perfecte gelegenheid om de schoonheid van het zuiden van het land te ontdekken. De reisroute leidt ons langs indrukwekkende kust- en berggebieden, waaronder canyons, kleine dorpen, rivieren, baaien en stranden. Tijdens de reis bezoeken we de historische steden Berat, Gjirokaster en het antieke Apollonia, waar we kunnen proeven van de rijke culturele en historische erfenis van het land. We verblijven in kleinschalige accommodaties, waar we de lokale bevolking en hun tradities op een intieme manier kunnen ontmoeten.

Tijdens deze reis gaan we op bezoek bij een imker en proeven heerlijke lokale producten, zoals wijnen bij een kleine wijnproducent en traditioneel gemaakte kazen. In de gastenhuizen in de dorpen krijgen we de kans om te genieten van heerlijk gekookte lokale gerechten. Tijdens de reis hebben we ook de mogelijkheid om te zwemmen in natuurlijke poelen en de zee, wat de reis een extra dimensie geeft. Kortom, deze wandelreis in Albanië is een unieke kans om de natuur, cultuur en geschiedenis van het land op een intieme en onvergetelijke manier te ervaren.

natuur cultuur dorpsleven Zuid Albanie

Berat, Permet, Himara en Tirana

Deze wandelreis biedt een ontdekkingstocht door het zuiden van Albanië, waar we kunnen genieten van de adembenemende natuur en sporen van de rijke geschiedenis van het land. In deze regio lopen veel dorpen leeg vanwege gebrek aan werkgelegenheid, dus deze reis heeft als doel om kleinschalig en duurzaam toerisme te bevorderen. Hierbij zullen we van de gebaande paden afwijken en dorpen bezoeken om de zeer gastvrije bevolking te ontmoeten en de smaakvolle Albanese keuken en wijnen te proeven.

Onze reis begint in de prachtige oude stad Berat, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. We verkennen de smalle straatjes, bezoeken de citadel en maken wandelingen in de omgeving. Via het eeuwenoude Griekse Appolonia reizen we verder naar het zuiden om te genieten van schitterende wandelingen in de bergen. We verblijven in gastvrije accommodaties in de dorpen en bezoeken vervolgens de oude stad Gjirokaster, ook op de UNESCO-lijst, met zijn magnifieke huizen en kasteel.

We maken een spectaculaire wandeling door ruige bergen en canyons en overnachten in een gastenhuis waar we hartelijk worden ontvangen. De reis wordt afgesloten met een prachtige wandeling van de bergen naar de kust, waar we kunnen genieten van een verfrissende duik en ontspanning. We sluiten de reis af met een laatste overnachting in Tirana, een bruisende stad waar eeuwenoude cultuur en moderne hippe cafés en winkels elkaar ontmoeten.

Ontdek jouw reis, dit ga je zien en ontdekken

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives