Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Natuur groepsreis Noord Griekenland

Natuur groepsreis Noord Griekenland

750,00
v.a. € 480.00

Het complete programma van deze reis

Dagelijks programma:

Dag 1. Aankomst in Thessaloniki
De eerste dag verblijft u normaal gesproken in een hotel (3, 4 of 5 sterren) of gashuis in Thessaloniki maar u kunt ook eerder komen als u naast een natuurvakantie ook van een stadvakantie wilt genieten.

Accomodatie: Hotel in Thessaloniki.

Dag 2. Van Albanië of Thessaloniki naar Kastoria

U begin deze reis vanaf:
• Thessaloniki, Thessaloniki luchthaven, Albanese steden Kakavijë of Korçë.
Vanaf de luchthaven of van uw hotel in Thessaloniki (190 km / 2 uur rijden) wordt u naar uw gasthuis/hotel in Kastoria gereden via een uitstekende snelweg. Voor klanten die van Albanië naar Kastoria gaan, zijn de wegen meer landelijk. Van Kakavijë (Albanie) naar Kastoria is het ongeveer 160 km en 2,5 uur rijden. Van Korçë (Albanie) naar Kastoria is ongeveer 80 km en 1 uur en 15 minuten rijden. U kunt ook zelf een huurauto huren, als u dat wilt. Check in bij het gasthuis/hotel en rust lekker even uit voordat u de natuurgids ontmoet. Als de tijd het toelaat, kunt u al mee op een eerste natuurwandeling in het gebied bij uw accomodatie dat deel uitmaakt van een gebied waar beren (en wolven) voorkomen. Diner en een presentatie in uw hotel. U krijgt een fascinerende presentatie over de europese bruine beer en de inspanningen voor natuurbehoud die een geweldige introductie vormen voor de volgende dagen van uw reis.

Accommodatie: Guesthouse Vissinokipos, Kastoria / Aposkepos (hotel is upgrade).

Dag 3. van Kastoria naar Nymfaio (North Pindos)
In de vroege ochtend gaan we naar een plaats waar bruine beren actief kunnen zijn, foerageren en hopelijk zullen we ze opserveren. Na het ontbijt gaat u naar het noorden, verder de natuur in! Dit is waar de natuurorganisatie CALLISTO veldonderzoek uitvoert. Wandel door de wildernis en leer meer over het gebruik van radio-telemetrie-apparatuur, het vinden van tekens van de aanwezigheid van beren, wolven en lynxen (En de wilde kat, otters, etc.), en om voetafdrukken te leren meten om de grootte en leeftijd van een beer te bepalen en de foto's van camera traps te analyseren. U maakt ook een bezoek aan een imker of veehouder om te zien hoe hij naast de beren in dit gebied leeft. Zie hoe CALLISTO deze mensen helpt door hen preventieve maatregelen te bieden als speciale mobiele hekken en te zorgen voor een stel speciale honden die de beren op afstand houden. Op de terugweg bezoekt u het berenreservaat bij Nymfaio, van de natuurorganisatie Arcturos. Het is een schuilplaats waar wees- en geredde beren op een omheind terrein van zo'n 50.000m2 leven. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Hier zult u natuurlijk met grote zekerheid beren zien. Er is gelegenheid om het traditionele bergdorpje Nymfaio te verkennen. Hierna rijdt u terug naar Kastoria. Diner in uw guesthouse.

Accommodatie: Guesthouse

Dag 4. - Kastoria en omgeving
Sta voeg op om opnieuw een heerlijke wandeling te maken in een gebied waar beren voorkomen. Na het ontbijt vertrekt u naar de echte wildernis van Kastoria.
Loop mee met deskundige gidsen, in een gebied waar wilde beren actief zijn. Zoek naar berenpaden en andere tekens zoals beeruitwerpselen, berenharen en krassen op bomen of palen! U gaat terug om uit te rusten in uw guesthouse. In de middag ontdekt u de stad Kastoria, een van de mooiste dorpen van Griekenland. Het omvat vele historische herenhuizen uit de 18e en 19e eeuw, een volksmuseum en een Byzantijns Museum. Met zijn locatie aan de oever van het meer Kastoria, is het een Natura 2000 site, een natuurreservaat en een belangrijk vogelgebied. Hierkomen dwergaalscholvers, Dalmatische en witte pelikanen en nog veel meer vogelsoorten die allemaal leven in dit gebied van een uitzonderlijke schoonheid. Ten slotte is Kastoria beroemd om zijn vele Byzantijnse kerken uit de
11e, 12e en 13e eeuw! (lees meer onder zien en doen over het stadje Kastorias en Thessaloniki)

Accommodatie: Guesthouse

Dag 5 - Kastoria - Gmosmos-Kastoria
Na het ontbijt vertrekt u naar de Grammos-berg, vlakbij de Albanese grens. Het is Griekenlands 4e hoogste berg (2.520m top)! De autorit duurt ongeveer een uur. Na deze rit zullen we een wandeling maken op de bergpaden naar de Grammos Lodge. U kunt de wilde schoonheid van dit beboste gebied beleven dat rijk is aan dennen- en beukenbossen en uitgestrekte subalpiene weilanden, en vormt een van de meest aantrekkelijke wandelbestemmingen in Europa. Bewonder indrukwekkende gebergtes, beboste hellingen en een adembenemend natuurlijk landschap ontvouwen zich voor uw ogen. Loop over geweldige routes in een waarlijk onbedorven paradijs, waar kristalheldere rivieren door de bebosde hellingen lopen.

Grammos Lodge is op sommige dagen van de week geopend voor drankjes en eten. U rijdt in de middag terug naar uw guesthouse. Later op de dag ontdekt u de stad Kastoria met een plaatselijke gids. Diner in de stad Kastoria.
Accommodatie: Guesthouse

Dag 6. –Kastoria – Thessaloniki
Na het ontbijt:
• rijdt Thessaloniki airport en retourvlucht (190 km/2 hours drive) of naar een hotel in Thessaloniki of blijf langer in Kastoria
• krijg uw transfer terug naar de Albanese grens als u daar de reis wilt vervolgen

Dag 7. Verken Thessaloniki, Kastoria of Albanie
 
Dag 8. Retourvlucht vanuit Thessaloniki of Albanie (of blijf langer in Noord Griekenland of Albanie) (of verleng !)

Prespa Greece

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives