Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Gjirokaster vakantie

Gjirokaster vakantie begint bij Albanie reizen ! Gjirokaster is een UNESCO plaats waar diverse van onze standaard fly drives langs komen. We hebben verschillende accomodaties in dit prachtige stadje in het zuiden van Albanie. Lees hier meer over Gjirokaster.

Hier een video van Gjirokaster (en Berat): https://www.youtube.com/watch?v=dtxqqkCYwIg

Fly drives met als standplaats Gjrokaster: uw Gjirokaster vakantie begint bij Albanie Reizen:

https://www.albaniereizen.nl/fly-drive/rondreis-shkoder-theth-tirana-ber...
https://www.albaniereizen.nl/fly-drive/rondreis-albanie-tirana-berat-him...

Te doen in Gjirokaster: (uit onze handleiding voor klanten)

Gjirokastra kasteel (09.00-19.00h, entree 200 lek)
Dit kasteel is een van de grootste kastelen van de Balkan en het is zeker waard om te voet te worden beklommen, al is het best wel een zware klim. Het kasteel heeft een beetje een negatief imago omdat het tijdens de communistische tijd gebruikt is als gevangenis. Er bevindt zich ook een neerschoten gevechtsvliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht uit deze zelfde periode. Het uitzicht op de vallei is spectaculair.

Tunnel uit de Koude oorlog (08.00-16.00h, entree 200 lek)
Deze gigantische bunker uit de communistische tijd is gebouwd in opdracht van Hoxha onder het kasteel in de jaren 60. Er zijn de gehele dag guided tours te doen vanaf de tourist informatiestand op het hoofdplein.

Zekate House (entree 200 lek)
Dit prachtige gebouw met 3 verdiepingen uit het jaar 1811 heeft een aantal galerijen op de bovenste verdieping en is een aanrader. Om er te komen volgt u de aanwijzingen die langs het hotel Kalemi leiden en zult u de zigzaggende weg de heuvel op volgen.  

De oude bazaar
De 'Hals van de Bazaar' vormt het centrum van de oude stad en bevat vooral ambachtelijke winkels die producten van “de meesters van lokale steen- en houtsnij-industrieën” verkopen. De komende jaren is een grote renovatie beloofd, die hopelijk de afbrokkelende gevels zal weten te behouden.

Gjirokastra museum
Dit prachtige nieuwe museum beschrijft in het Engels de lange en fascinerende geschiedenis van de stad. Enkele hoogtepunten zijn een 6e-eeuws graf met de skeletten van twee kleine kinderen, evenals informatie over mensen die verbonden zijn met Gjirokastra als Ali Pasha, Lord Byron, Edward Lear en Enver Hoxha.

Skeduli house (entre 200 lek)
Het Skenduli House is het laatste Ottomaanse herenhuis dat een renovatie dient te krijgen. Het is zeker een bezoek waard. Het huis dateert uit 1700 en er is veel te zien. Waarschijnlijk wordt u rondgeleid door de heer Skenduli zelf, die Italiaans en een beetje Frans spreekt, maar geen Engels.

Ethnografisch museum (09.00-1800h, entree 200 lek)
Dit museum huisvest veel lokale huishoudelijke artikelen en is gebouwd op de locatie van het voormalige huis van Enver Hoxha, in het midden van de oude stad. De collectie is interessant als je een fan bent van lokale kunst en kunstnijverheid, maar verwacht niets over Enver Hoxha zelf.

Oorlogsmuseum (entree 200 lek)
Behalve foto's van het partisanen verzet tegen de Italianen en een groot aantal geweren en machinegeweren, is het mogelijk om de cellen te bezoeken waar politieke gevangenen tussen 1929 en 1968 werden vastgehouden. Bekijk de zeven ramen die hier naar de stad gericht staan: "je zult naar de zeven ramen worden gestuurd" was een gemeenschappelijke bedreiging voor stoute kinderen in de stad gedurende het communistische tijdperk.

 

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives