Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Sarande vakantie

Sarande vakantie? De meeste van onze fly drives komen langs Sarande in het zuiden van Albanie. Sarande is een echte badplaats, maar ook een uitstekende standplaats om de mooie omgeving te gaan verkennen.
Deze top 5 te doen in Sarande komt uit onze handleiding die we aan onze klanten geven voor tijdens de fly drives Albanie (Sarande Albanie vakantie).
1. Synagoge (ruïne)
Het oude Saranda had een bloeiende Joodse gemeenschap, zoals de overblijfselen van deze synagoge uit de jaren '80 getuigen. Het had een heel netwerk van gebouwen, met een school en een gemeenschapscentrum. Als u het complex verkent, ziet u de sierlijke Joodse mozaïeken op de vloer, waarvan de details de identiteit van het gebouw onthulden toen het voor het eerst werd ontdekt in 2003. De mozaïeken beelden de menora af, evenals een sjofar (oude hoorn) en etrogs (het citrus fruit dat geconsumeerde wordt tijdens het Sukkot feest).
2. Lekuresi kasteel
Saranda is ingesloten door de kust en door hoge heuvels, en bovenop een van deze heuvels is een oud overblijfsel van een kasteel die teruggaat naar de vroege Ottomaanse tijd van Albanië. Het kasteel van Lekuresi was ooit een citadel die een heel dorp omsloot, maar tegenwoordig ligt het in een ruïne. Wat overblijft zijn delen van de muren en een afbrokkelende uitkijktoren die uitkijkt over de baai. Veel mensen maken de steile wandeling om de panoramische uitzichten te kunnen bewonderen die helemaal tot aan Corfu en de Griekse grens reiken.
3. Mirrow beach
Ten zuiden van Saranda, op weg naar het dorpje Ksamil, ligt deze afgelegen natuurlijke baai die door de meeste bezoekers wordt beschouwd als de beste van de hele Albanese Rivièra. Desondanks kiezen vakantiegangers in het gebied meestal voor het gemak van het stedelijke strand van Saranda, dus Mirror Beach, dat niet veel services heeft, blijft de hele zomer behoorlijk rustig. Dit zorgt voor dat u vrij kunt ontspannen in deze natuurlijke omgeving, beschermd door kliffen en met het glinsterende turquoise kleurige water en dat de golven rustig binnen rollen door de bescherming van de kalkrotsen die net buiten de kust liggen.
4. De “stadsbaai”
Het belangrijkste strand van Saranda is een hoefijzervormige baai met een mix van zand en kiezelstenen en kalme blauwe Ionische wateren. Het strand is openbaar en biedt u alle faciliteiten van een Europese vakantie aan zee. U kunt waterfietsen huren aan de kust, er zijn ligbedden aanwezig en het strand wordt begrensd door een promenade. Deze loopbrug is omzoomd met weelderige palmbomen die ijskarren en pop-up bars beschermen die hun waren in de zomer verkopen. Als de honger toeslaat, kun u de weg achter de promenade oversteken voor een lunch bij Saranda's diverse keuze aan cafés en restaurants.
5. Klooster van de 40 heiligen in Sarande
Saranda ontleent zijn naam aan het klooster van de veertig heiligen, dat in de jaren 400 op een van de heuvels achter de baai werd gebouwd. "Veertig heiligen" verwijst naar het verhaal van veertig Romeinse martelaren die werden verbannen om te sterven, toen ze hun christelijk geloof niet wilden opgeven. Het klooster is in een staat van verval als gevolg van oorlogsschade, maar veel van het metselwerk is overgebleven en u kunt de crypte binnengaan als u contact opneemt met het stadhuis van Saranda. U kunt ook een reis maken naar het platteland om het Sint-Niklaasklooster in Mesopotam te ontdekken, dat zo oud is dat het metselwerk aan de basis dateert van vóór het christendom in Albanië.

Video Sarande:

 

 

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives