Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

Algemene aanbevelingen

Is Albanie gevaarlijk ? Albanie vakantie tips ! Albanië is een land dat sinds de val van het communisme een grote (toeristische) ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat heeft zijn charmes, maakt en houdt een land authentiek, maar brengt ook onzekerheden met zich mee. Er zijn veel verschillen. Zo is de Albanese Riviera prachtig mooi en ontwikkeld maar komt er in sommige gebieden (zoals buitenwijken en het platteland) nog grote armoede en vervuiling voor. Wij adviseren u om uw reis(onderdeel) te boeken via een erkende reisorganisatie zoals Albanië Reizen, onderdeel van Novi Travel. Wij zijn aangesloten bij de Stichting Garantie Reisgelden (SGR), het ANVR en Calamiteitenfonds en er is altijd iemand van onze organisatie of van onze lokale partner ter plaatse in Albanië. Is Albanie gevaarlijk ? Ja, eigenlijk wel, maar dan vooral door het verkeer ! Wij verzorgen al ruim 10 jaar reizen naar de Balkan.

Hier volgen nog enkele tips en aanbevelingen van algemene aard:  

  • bereid u goed voor op uw reis (reisdocumenten, identiteitspapieren, adressen en telefoonnummers)
  • ga goed uitgerust op reis (en werk aan uw conditie)
  • voor West-Europeanen is het vaak wennen om in Albanië auto te rijden, ondanks dat de meeste hoofwegen van redelijke kwaliteit zijn. Er zijn nog veel mindere wegen, het is bergachtig met veel bochtenwerk, en veel Albanezen rijden veel te hard en soms zelfs roekeloos. Fietsers, brommers, voetgangers, trams, auto's maar ook ezels, koeien, honden en geiten kunnen op elk moment ongezien opduiken. De meeste wegen zijn bergwegen, deze zijn meest onbelicht, soms stijl en zonder vangrail en soms vlak langs kliffen. Het wordt dus afgeraden in het donker te rijden en op secundaire wegen wordt er aangeraden met een vierwiel aangedreven auto te rijden en altijd een gewone papieren kaart in de auto te hebben. Tijdens zware regenval kunt ook beter niet met de auto rijden. Het is verplicht steeds de dimlichten aan te houden, ook overdag.  De maximumsnelheden op de weg zijn 110km/u op de autostrades, 90km/u op de primaire wegen, 80km/u op de secundaire wegen en 40km/u in de bebouwde kom. Het is verboden te rijden onder invloed van alcohol. Overdreven snelheid kan u tot 40.000 lek (€ 300) kosten. Wagens met buitenlandse nummerplaten worden ook strenger gecontroleerd dan weggebruikers met Albanese kentekens. Voor meer algemene informatie over wegen in Albanië klikt u hier. Op de website van de ANWB kunt u ook meer lezen over de verkeersregels in Albanie. Daar leest u hier meer over
  • vooral in de hete zomermaanden drink dan voldoende water en hou in de auto altijd veel water bij de hand.  
  • ga altijd goed voorbereid naar het strand en neem voldoende zonnecrème mee. Veel stranden zijn onbewaakt. Kijk uit voor zee-egels en neem waterschoenen mee.  
  • houdt rekening met de toegestane zwemzones en kijk altijd goed uit voor watersporters en pleziervaart.  
  • indien u van zwemmen en snorkelen houdt, neem dan een goede duikbril en snorkel mee: het zeewater water is meestal erg helder en er is genoeg te zien!
  • informeer naar de weersverwachting voordat u de bergen in trekt om te wandelen of te fietsen en ga met goed schoeisel op pad. In de bergen kan het weer snel veranderen. Maak gebruik van gemarkeerde paden en neem voldoende drinkwater mee, eventueel een zaklamp en een voldoende opgeladen telefoon. Ga voor de uitdagende routes op pad met een lokale berggids. In de natuur komen veel teken voor dus draag beschermende kleding. 
  • maak in geen geval open vuur in de natuur, behalve op speciaal daarvoor bestemde plaatsen die goed staan aangegeven. Te vaak komen bosbranden voor en het is strafbaar. 

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives