Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Albanië voor België & Nederland
Heeft u hulp nodig? Bel +31 (0) 251 343 011
Garanties van Albanië Reizen met ANVR en SGR

8 daagse culinaire groepsrondreis (12-19 sept.)

8 daagse culinaire groepsrondreis (12-19 sept.)

v.a. € 960.00

Het complete programma van deze reis

Dag 1. Tirana Airport

Aankomst 20.10h. 12 september vanuit Schiphol. In de avond gaat u naar uw hotel en omgeving. Geniet van diner.

Dag 2. – Tirana – Mullet 
Vandaag gaan we een korte stadsreis maken. De tour van Tirana begint met een bezoek aan het Skanderbeg-plein, gevolgd door een stop bij de moskee van Et`hem Bey, die is gebouwd in 1793. Vanaf het Nationaal Theater van Opera en Ballet heeft u een mooi uitzicht over het Skanderbeg plein. De wandeling gaat verder over de hoofdboulevard via het stadshuis en langs een aantal indrukwekkende overheidsgebouwen. In de avond gaan we heerlijk eten in een traditioneel restaurant en verkent u het nachtleven van Tirana, wandelt u in het gebied waar de villa's van de communistische leiders nog steeds staan naast trendy boetieks, dure juwelierswinkels en populaire lokale pubs. Het diner is in een traditioneel restaurant met een rustige setting en hier proeft u van Albanese culinaire lekkernijen. Deze keuken uit Midden-Albanië heeft sterke Ottomaanse, Griekse en Italiaanse invloeden. De overnachting is in het Tirana Hotel Hermes of Hotel Nano resort in Mullet Vilage. 
 
Dag 3. Mullet – Kruja – Fusje - Kruja 
Vandaag moet u vroeg opstaan voor weer een erg leuke dag. Na het ontbijt rijden we richting Tirana. Een paar kilometer van Tirana zullen we stoppen bij een biologische boerderij en een biologische wijnmakerij (Uka Farm) waar we heerlijk zullen lunchen op de boerderij. Ook zullen we verschillende biologische wijnen gaan proberen. Hierna gaan we verder naar Fushe Kruja, waar u een fijn familiehuis bezoekt, de lokale mensen zult ontmoeten en hier zult u tevens de nationale traditionele sterke drank Rakia proefen. Hierna rijden we naar Kruja wat één van de grootste steden in Noord-Albanië is, ook wel de 'stad van de geschiedenis' genaamd en het meest bekend als de geboorteplaats van de Albanese nationale held Gjergj Kastrioti Skanderbeg. We bezoeken een kasteel, het Skanderbeg museum en het etnografisch museum. Na het bezoek van het kasteel is het u vrij om de oude bazaar van Kruja te verkennen met haar authentieke en antieke winkels. De overnachting is in Hotel Panorama Kruja en het is mogelijk om een traditionele avond met volksmuziek en dansers bij te wonen. 

Dag 4. Kruja – Lehza – Fishta  
In de ochtend, na het bereiden van en genieten van het ontbijten met een Albanese familie, rijden we naar Lezha waar we het gedenkteken voor Skanderbeg en ook een kasteel bezoeken. Hierna rijden we naar het dorp Fishta waar we de Kallmet-wijnmakerij bezoekenen en waar we de verschillende wijnen gemaakt van de unieke Kallmet-druiven kunnen proeven. Hierna gaan we de beroemdste boerderij in de regio te weten '' Mrizi I Zanave '' Farm & Restaurant bezoeken waar we heerlijk gaan eten en drinken. Hier zullen we ook een wandeling gaan maken rond het dorpscentrum en contact hebben met de lokale bevolking. Hierna gaan we naar Shkodra en de overnachting is in Hotel Tradita, In dit hotel zullen we genieten van een rijk traditioneel diner in restaurant Tradita G & T.  

Dag 5. Shkodra – Rershen wijnboerderij Arberyi – Rubik. 
Na het ontbijt begint de verkenning van Shkodra. Shkodra is al meer dan 2000 jaar een erg belangrijke stad voor Albanië. Het was eens een onderdeel van het Venetiaanse rijk, en daarom is de Italiaanse invloed nog overal zichtbaar in Shkodra, zoals tijdens de tour van de stad te zien is. Dit geldt zowel voor de oude stad, de katholieke kathedraal en het Rozafa-kasteel. We rijden verder naar Rreshen voor een bezoek aan, en ontkurken een aantal van de beste Albanese wijnen ,van de wijnboerderij Arberi waar we verschillende rode en witte wijnen zullen proberen, en proeven van Raki Kallmet, Shesh i Bardhe, Kallmet Riserva en Raki Rrushi. Vervolgens rijden we naar Rubik. We zullen overnachten in Ethno Hotel Marubi, waar we van een traditionele kip op de spit en andere traditionele gerechten gaan genieten. 

Dag 6. Rubik – Durrës – Berat 
Na het ontbijt rijden we naar Durrës en beginnen met het bezoek aan Kantina Skenderbeu waar we verschillende soorten wijn en natuurlijk onze beroemde Skenderbeu brandy zullen proberen. Daarna wordt u overgebracht naar de stad Durrës. Durrës, verder bekend als het antieke Dyrrah, had als gevolg van zijn geografische en klimatologische positie een strategische plaats op de oostelijke oevers van de Adriatische Zee in de regio Zuid-Illyrië. De rondleiding van de oude stad van Durrës omvat een wandeling langs de ruïnes van het stadsforum, de romeinse baden, het stadscentrum, het stadhuis, het Romeinse amfitheater, de Byzantijnse muren, de Venetiaanse toren en het archeologisch museum met een indrukwekkende tentoonstelling van ontdekkingen en de stedenbouwkundige planning van deze eens zo belangrijke stad. Hierna gaat u verder naar de prachtige stad Berat. Onderweg stopt u ook nog in de charmante Çobo wijngaard, aan de voet van de berg Tomorri, in de rollende heuvels die de stad Berat omringen voor een echte traditionele Albanese wijnproeverij en rondleiding. De rondleiding geeft een uitgebreid overzicht van het wijnproces en gedetailleerde uitleg over de geschiedenis van de familie en de oorsprong van hun wijnen. Na de rondleiding over het terrein worden de gasten uitgenodigd om een ​​glas wijn te delen en verhalen uit te wisselen met een lid van de familie Cobo, terwijl u geniet van een verscheidenheid aan zelfgemaakte Albanese kaas en olijven uit omgeving. Daarna verlaten we de wijnmakerij en gaan we naar Berat. Deze stad is één van de oudste en de trots van de Albanese architectuur. Berat, ook wel bekend als de stad van de 'duizend ramen', is een schat van de Albanese geschiedenis, cultuur en een bewijs van de traditie van religieuze harmonie. U zult ook in Berat overnachten. 

Dag 7. Berat - Tirana 
Na het ontbijt in het hotel start u uw rondleiding door Berat. De drie belangrijkste wijken van de oude stad zijn Mangalemi, Gorica en Kala waar een kasteel te vinden is. U begint uw rondleiding met het kasteelgebied. Het bezoeken van de 'Kala' houdt een steile wandeling in op een geplaveide weg, maar degenen die het naar de top maken, worden beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving. U bezoekt het Museum van de Iconografie 'Onufri'. Dit museum heeft de naam van de beroemde fresco- en icon-schilder Onufri gekregen die een rijk erfgoed heeft achtergelaten. Dit museum ligt in de kathedraal van St. Mary's Assumption. U zult ook de Rode Moskee bezoeken, erkend door zijn eenzame minaret en de St. Trinity kerk. Na de vesting bezoek je het Mangalemi kwartier en het Nationaal Etnografisch Museum. Dit museum ligt in een van de meest karakteristieke en interessante huizen van de stad, een rijke verzameling traditionele voorwerpen (meer dan 1000) en is een van de beste voorbeelden van Berat's lange geschiedenis en cultuur. Na de tour vrije tijd voor een wandeling in de stadsstraten en dan terug naar Tirana.  

Dag 8. Tirana (19 september)
Geniet op eigen gelegenheid van de stad. Wilt u langer in Albanië blijven laat ons dan weten en maken we een leuk aanvullend programma. Maar u kunt ook naar de omringende landen van Albanië gaan. Wat denkt u van Montenegro, Corfu, Noord Griekenland, Macedonië of Bosnië. Ook Kroatië is niet ver weg. Avondvlucht 20:55. Aankomst Schiphol 23:45h.

Culinair genieten !

Geniet in de mooiste omgeving en tuinen van culinaire hoogstandjes. Bezoek wijngaarden en restaurants en geniet van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking. Deze reis is eenvoudig uit te breiden met bijvoorbeeld de huur van een huurauto en een aantal accomodaties voor een eigen rondreis.

Ontdek jouw reis, dit ga je zien en ontdekken

Op zoek naar iets anders?

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, kust en de zee? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives